31 май 2021

Бързи пари до заплата - какво да правим

Нуждата от пари на заем понякога възниква в особено неподходящ момент, какъвто е и този период от една или две седмици преди датата на заплатата, например. Обикновено всяко домакинство планира разходите на база месечните си постъпления, но живеем във времена, в които нищо не е сигурно - дори и отлично планираните финанси могат да претърпят драстични промени при възникване на непредвидени харчове.

В този, а и много други подобни ситуации от ежедневието ни, бихме могли да се доверим на кредит до заплата. Този особено популярен кредитен продукт, предлаган от небанкови финансови компании, може да ви осигури нужните бързи пари до заплата, при това при особено изгодни условия.

Няколко са причините, поради които тегленото на бързи пари до заплата, а и не само, са добра алтернатива при спешна нужда от финанси. Нека разгледаме някои от ключовите предимства на този кредитен продукт:

Изключителна лекота и бързина

Независимо дали ще посетите офис на избраната от вас кредитираща компания или ще се възползвате от онлайн опцията им за кандидатстване и в двата случая сами ще се уверите в лекота и бързината около усвояването на този тип бързи кредити. В общия случай процедурата по кандидатстване и усвояване на заема е следната:

  • подавате искане за кредит, в което посочвате сумата на искания заем и срока за погасяване (при кредитите до заплата обикновено това е един месец);
  • изчаквате отговор от страна на кредитора, който идва обикновено в рамките на от няколко минути до час;
  • при одобрено искане за кредит получавате заявената сума в брой или по сметка.

Това е всичко, не е необходимо да обезпечавате заема си по какъвто и да било начин, нито да доказвате дохода си пред кредитиращата ви компания.

Гъвкави условия

За разлика от стандартните банкови кредити, тук исканият заем възлиза на сума, максимално близка до тази, от която имате нужда. С други думи, взимате толкова, колкото ви е небоходимо и връщате заема си на заплата. В случай че плановете ви се объркат, няма защо да се притеснявате. Условията, които предлагат кредитните компании по отношение на потребителското кредитиране, са особено гъвкави - можете да направите рефинансиране на заема си, като удължите срока за погасяване и/или намалите размера на вноската си.

Изгодно кредитиране

Другото голямо преимущество при тегленето на бързи кредити до заплата са изгодните условия при кредитиране. Много компании предлагат на своите нови клиенти т.нар. безлихвени бързи кредити - връщате точно толкова, колкото сте взели. Това е особено изгодна опция, когато имате нужда от пари на заем до заплата. Кредитните компании разработват редица решения и за своите редовни клиенти - промоционални лихвени условия, атрактивни подаръци и други.

Публикация на: Мария Габриел