21 септември 2022

Tенденции в детските дрехи и бебешките дрешки, за които да внимавате!

Модата днес - какви детски дрехи да изберете

Безспорно е, че децата също обичат модата - момичетата повече, момчетата по-малко. Кой не иска да изглежда добре и е факт, че във всеки един детски магазин по целия свят се очаква да се надминат върховите стойности за продажби на детски дрехи. Както и при модата за възрастни, тенденциите в детската мода се променят от сезон на сезон в зависимост от нуждите на децата като детски роклички за момиче или детски долнища за момче, винаги нужните детски тениски и блузки с дълъг ръкав. Много богата гама от ярки цветови решения, страхотни щампи и невероятни шарки правят детската мода също толкова вълнуваща и неповторима. Тъй като нашите малки съкровища не могат да направят такъв обмислен и премерен моден избор сами за себе си, то от родителите зависи да сме в крак с най-новите модни тенденции в детските дрехи - от детски клинове и панталони до детски якенца, палтенца и грейки. И ако вашето дете е достатъчно голямо, за да направи избор, защо не му представите по-добрите и успешни стилови възможности?

Универсални детски дрехи за момичета и момчета

Избора за универсални детски дрехи за момчета и момичета наистина се превърна във все по-популярна модна тенденция в наши дни, а това е така, защото не само ви спестява време, но и оставя повече възможности за родителите да подберат за децата си аксесоари и акценти. Ще се усети феноменална ретро атмосфера с всички послания, символика и ръчно изработени бродерии в най-ралични модели детски дрехи и аксесоари, което много ще промени модния подиум.

детски дрехи

Колаборация на дрехите за родители и детските дрехи

Семейната визия е задължителен елемент, ако искате децата ви да изглеждат модерни тази година, тъй като олицетворява комплекти от еднакви детски дрехи и дрехи за родители. Може да е нещо като сближаване на баща и син или майка и дъщеря, или може да включва дори и всички членове на семейството. Колекциите за семейна визия тази година са наистина жестоки, страхотни и невероятни като се състоят основно от ежедневни и вечерни рокли за майки и дъщери - детски роклички, стилни детски панталони в комбинация, както и детски суичъри и горнища за мама в един десен, райета и много други впечатляващи комплекти дрехи.

Детски дрехи като умалено копие на родителите

Поради стечение на обстоятелствата от последните две години модните дизайнери започнаха да акцентират с красиви решения за създаване на по-удобни, устойчиви и дълготрайни детски дрехи - за да е чисто, спретнато и удобно за децата. Преди да се отправите към най-близкия детски магазин, който предлага дрехи с щампи например, разберете повече за модните тенденции за детски дрехи и бебешки дрешки. Повечето родители смятат, че детските дрехи трябва да са свързани единствено с любимите анимационни герои, сладки стилове и изключително ярки цветове. В днешно време обаче нещата се променят и не стоят така - детските комплекти за момиче и за момче приличат повече на дрехите за възрастните, но в много по-умалени варианти, което е страхотно. Тази година детската мода включва цветови нюанси на светло синьо, зелено - мента, оранж - горчица и червено - бордо като това не изключва основните цветове като бяло, сиво и черно, които никога не излизат от мода дори когато става дума за детски дрехи.

детски дрехи

Аксесоари и естествен текстил за детски дрехи и бебешки дрешки

Добре подбраната комбинация от детски дрехи и аксесоари в гардероба не е единствената тема на тазгодишната детска мода. Аксесоарите имат решаваща роля в сътворението на една изискана, модерна и стилна детска визия. За да финализирате стилната визия на вашите деца към детските дънки или панталони добавете готин колан, а като финален завършек към детските якета и палтенца сложете уникална детска шапка.

С повишаващата се загриженост за опазването на околната среда, се планира да има увеличение на модерните бебешки дрешки от изключително разградими и естествени материи. Модните дизайнери се стремят към естествения текстил, въпреки че е малко вероятно да се откажат крайно от изкуствените материали. Модерно и функционално ще бъде основният приоритет в детската мода тази година във всеки един детски магазин.

Публикация на: Мария Габриел