27 юли 2022

Съвети как да изберете нови матраци

Изборът на перфектния матрак за вашия дом може да бъде нелесно решение, тъй като има толкова много и различни марки, материали и функции, от които да избирате. Ето защо трябва да знаете за основите неща при избора на нови матраци. Тъй като различните видове матраци предлагат различни нива на твърдост, важно е да знаете колко ви харесва това усещане, преди да закупите конкретен тип легло. Ако харесвате твърди матраци, тогава латексовият матрак може да не е най-добрият вариант за вашите нужди, тъй като те са по-меки от другите видове матраци. Добре е да знаете, че има някои съвети и трикове как да изберете най-подходящия за вас матрак и да останете доволни от покупката си.

Магазините за матраци могат да бъдат огромни с всички възможности за избор и тестване, но няма нужда да се притеснявате, защото тази статия ще ви помогне да стесните търсенето си и да намерите идеалния матрак за себе си.

Първо, трябва да знаете колко твърдо би било идеално за гърбът ви и колко натиск може да понесе, преди да изберете вида и типа матрак. Второ, уверете се, че вашият тип тяло отговаря на избрания тип матрак – хората с проблеми с раменете може да искат да избягват матраци с мемори пяна, защото те могат да причинят болка в раменете. Трето, когато избирате между вътрешна пружина или латексов матрак трябва да съобразите разликата в конструкцията и сърцевината на двата модела.

Как да тествате матраци в магазина

  • Не бързайте:

Повечето хора се нуждаят от седем до девет часа сън на нощ. Няколко минути на гърба ви няма да се доближат до възпроизвеждане на подобно на това преживяване. Легнете толкова дълго, колкото ви е необходимо – макар че вероятно няма да имате възможността да пренощувате в изложбената зала на магазина за матраци.

  • Движете се:

Преобръщайте се, седнете, лягайте и ставайте от леглото, за да усетите поведението на матрака във всяка една ситуация. Лекотата на движение допринася за комфорта. Ще са необходими повече усилия, ако матракът е твърде мек, и ще се почувствате неудобно на бедрата и раменете, ако е много твърд.

  • Легнете върху рамката или основата:

Уверете се, че подматрачните рамки на леглото в магазина за матраци е подобна на тази, която имате у дома и с която всъщност сте свикнали и ще сложите матрака си отгоре. Ако имате подматрачни рамки с фиксирани ламели или твърда повърхност, мекият матрак ще се усеща много по-различно в зависимост от подматрачната рамка и основата, върху която се намира в магазина за матраци.

  • Доведете партньора си:

Ако споделяте леглото си с някого редовно или всяка вечер, вземете го и го помолете да легне в леглото върху матрака заедно с вас и да се движи. Бъдете наясно как се движи матрака и леглото от ваша страна, когато партньорът ви се движи.

  • Не пазарувайте уморени:

Не ходете на пазар в магазин за матраци когато сте изморени, тъй като всички матраци ще се се струват страхотни, ако вече ви се спи!

  • Помолете продавача да ви остави сами:

Въпреки че може да са приятелски настроени и полезни, малко от нас са в състояние наистина да се отпуснат, когато някой се навърта наоколо както продавачите в магазините за матраци.

  • Задайте въпроси относно модела:

Матракът, който тествате в магазина, може да е бил изложен в продължение на два дни, две седмици или дори два месеца, като стотици клиенти потенциално могат да го изпробват през този период. Това ще повлияе на увисването, твърдостта, опората и много други променливи при тестването на матраци.

  • Попитайте дали има гаранция за комфорт:

Повечето производители не предлагат гаранция за комфорт, така че вероятно не можете да го върнете, ако не се чувствате добре. Въпреки това има няколко марки, които го правят, така че винаги си струва да попитате.

  • Повдигнете го:

Повдигнете матрака, за да прецените неговото тегло, тъй като някои видове матраци са доста тежки, което може да затрудни транспортирането, преобръщането и въртенето, особено ако се налага да го правите сами.

Публикация на: Мария Габриел