14 юли 2021

Предимствата на фирма за външно счетоводство

Професионалното счетоводно обслужване е услуга, която не бива да поставяте под съмнение. Дори напротив - това да наемете професионалист, който да се грижи да сте счетоводно и данъчно изрядни, е нещо, което силно ви препоръчваме. Но веднъж щом вземете това решение, идва една далеч по-сложна дилема: дали да наемете счетоводител, който да стане част от вашия екип, или да се доверите на външна за компанията ви счетоводна къща? 

Практиката показва, че по-голямата част от малките и средни бизнеси избират за своето счетоводно обслужване услугите на външна фирма и този тип аутсорсинг услуга набира още по-голяма скорост през последните години. Ако вие самите се двоумите какво да изберете, то тук ще откриете редица предимства на външното счетоводство, които може би ще ви помогнат да вземете най-доброто за вашия бизнес решение. 

Разходите, които може да спестите

Много хора смятат за недостъпни външните счетоводни услуги, цените на които обаче далеч няма да надхвърлят разходите ви за счетоводител на пълен работен ден. Точно обратното. Сумата, която ще трябва да отделяте месечно за счетоводно обслужване, ще е по-малка, тъй като счетоводителите от счетоводната къща няма да работят за вас всеки ден по 8 часа, както би било със счетоводител на трудов договор. 

В допълнение към това, разходите ви се разтоварват и от осигуровките за счетоводител, защото ще имате сключен договор директно със счетоводна къща. Отпада необходимостта и от осигуряването на работно място и на специален счетоводен софтуер. Евентуален болничен или майчинство на счетоводителя, който обикновено се грижи за вашата фирма, няма да ви засегне пряко, тъй като тук разчитате не само на един човек, а на цял екип. Повишаването на квалификацията на счетоводителите също престава да бъде част от вашите задължения като работодател. 

За работата в екип и ползите за вашия бизнес! 

Примерите по-горе далеч не са единствените предимства на външното счетоводно обслужване. Ако дружеството ви е изправено пред затруднение и има сериозен счетоводен казус, то във ваш плюс е, че в счетоводната къща работят повече на брой специалисти с разнообразни познания и опит, които заедно могат да го решат по-бързо, по-лесно и възможно най-ефективно за вас.

За да сте сигурни обаче, че сте направили най-добрия възможен избор, заложете на счетоводна къща, която предлага качество и изгражда доверени връзки със своите клиенти. В лицето на една счетоводна къща ще откриете съмишленици и партньори, с които заедно да работите за оптимални резултати на вашата дейност. Изготвянето на всички необходими документи в срок, предоставянето на цялата необходима информация в смилаем вид и навременните консултации при вземане на важни решения са само част от нещата, които те предлагат. Възползвайте от гъвкавите ценови пакети, така че да сте сигурни, че плащате само за тези неща, от които имате действителна нужда. 

Публикация на: Мария Габриел