7 октомври 2021

Основни инструменти, от които се нуждаете за офроуд

Ако сте човекът, който прекарва всеки уикенд и ваканция в офроуд прилючения, вероятно сте запознати с това, което е необходимо за успешното пътуване. Ако обаче сте нов в офроуда или сте имали нужда от офроуд оборудване или офроуд авточасти, може да ви е интересно какво трябва да вземете когато тръгнете. За щастие има доста офроуд инструменти и аксесоари, които можете да вземете със себе си, които ще увеличат удоволствието ви от офроуда и ще сведат до минимум времето, прекарано в кал или сняг.

Преди да придобиете някое от изброените по-долу неща, трябва да се уверите, че вашият автомобил е оборудван с някои основни функции. Най-важното е, че офроуд превозните средства винаги трябва да имат добра лебедка и много място за съхранение, независимо дали е багажник на покрива или друга персонализация. Освен това има няколко ключови аксесоара, от които ще се нуждаете, за да се предпазите от блокиране, включително следното :

Комплект за възстановяване

Офроуд комплектът за възстановяване е абсолютно задължителен за всеки, който планира да тръгне извън пътя на офроуд, особено ако превозното средство не е оборудвано с офроуд лебедка. Комплектите за възстановяване имат няколко удобни артикула за любителите на офроуд, включително каишка за възстановяване, няколко вериги, ръкавици и чанта за възстановяване, за да съхраняват предметите в комплекта. Използването на вериги и въжета е най-лесният начин да освободите заседнало превозно средство без лебедка, така че комплектът за възстановяване трябва винаги да се съхранява сигурно, така че водачът да може лесно да го достигне. Добрите офроуд комплекти за възстановяване идват с ремъци с мрежеста конструкция, които са много по-малко склонни да се скъсат от веригите.

Висококачествени меки вериги

Трябва да сте сигурни, че ремъка или въжето, което използвате, има якост на скъсване поне три пъти по-висока от теглото на вашият офроуд автомобил с висока проходимост, но е по-добре, ако е четири пъти по-високо. офроуд авточастите и аксесоарите като веригите ще бъдат използвани за свързване на каишката както към заседналия автомобил, така и към този, който отговаря за издърпването му.

Работна светлина

Офроудът е вълнуващ, но не е без изпитанията си. Проблемите могат да бъдат непредсказуеми, затова е най-добре да сте максимално подготвени за всеки резултат. Това включва излизане след залез слънце. Приготвянето на офроуд аксесоар като висококачествена работна светлина ще направи всяко възстановяване или ремонт много по-гладко в тъмното. Наличието на надеждна аварийна светлина извън пътя е от съществено значение за оценката на възстановяването и изпълнението на решения.

Всъщност вероятно е по-добре да имате под ръка няколко опции за аварийно осветление извън пътя. Фаровете са отлични за хендсфри начин за осветяване на зона или за по-добър поглед върху това, което прави ръката ви. Традиционните фенерчета са надежден елемент в режим на готовност и още по-полезни, ако имат функции като акумулаторни батерии или куки, за да ги закачат. Ако планирате да отидете на къмпинг по време на вашето офроуд приключение, тогава офроуд авточастите и аксесоарите като фенерите ще осигурят светлина за целия къмпинг.

Публикация на: Мария Габриел