27 април 2022

Какви са ползите от закупуването на нови гуми?

Предимствата на закупуването на нови автомобилни гуми са наистина много - от това, че те са по-издръжливи и качествата им са на производствено ниво и ще ви служат значително по-дълго от използваните гуми - от гумите втора ръка. Качеството на новите гуми е нещо, което трябва да се вземе предвид. Технологията и производственият процес са напреднали достатъчно и се променят всеки ден така, че качеството на днешните нови гуми е несравнимо с употребяваните гуми, което може да ви спести много сериозни неприятности и куп пари.

Нови автогуми - сигурност и комфорт на пътя

Новите гуми също така осигуряват по-добра защита на автомобила и пътниците в него. Качествата на всяка една нова гума, независимо от марката и от сезона, за който е предназначена са несравними с тези на гумите втора ръка - изходните параметри на новата гума ше ви гарантират, че поведението на вашия автомобил ще бъде точно такова, каквото се очаквали. Докато при закупуването на гуми втора употреба, действате на сляпо и няма как да знаете какво да очаквате като поведение на пътя, като спирачен път или спиране на заледена или мокра настилка. Гумите са един от най-важните елементи от вашата кола и не бива да рискувате, тъй като приятното и сигурно пътуване зависи именно от избора на автомобилни гуми подходящи за сезона и условията, при които ще шофирате.

Недостатъци на новите гуми

Недостатъците на закупуването на нови гуми са, че те струват повече пари от употребяваните гуми като това може да бъде проблем за хора, които нямат средства да си ги позволят, или за тези, които не могат да си ги позволят в момента, в който се нуждаят от тях.

Предимства на новите гуми

Купуването на нови автомобилни гуми може да ви спести пари в дългосрочен план, тъй като новите гуми са по-издръжливи и надеждни от използваните - не знаете кой, кога, как, по какъв терен и за колко време е ползвал гумите втора ръка. Новите гуми ще издържат по-дълго и ще осигурят по-добро сцепление на пътя.

Новите гуми също така са категорично по-безопасни от употребяваните, защото имат сигурни нови протектори, което означава, че могат да гарантират сцеплениет пътя по-добре и имат значително по-малък риск от подхлъзване или завъртане на мокри настилки. Това е особено важно през зимата, когато има сняг или лед по пътищата. Не може да се чувствате сигурни, особенно през зима със закупуването на гуми втора ръка, тъй като ламелите и протекторите им ще бъдат износени и няма да могат да ви служат вярно за вашата сигурност и стабилност на пътя.

Публикация на: Мария Габриел