27 септември 2022

Как да предпазите кучето си от дъвчене на опасни предмети - най-добрите играчки за кучета

Кучетата са като децата - най-много обичат да си играят със забранени неща и да хапват всичко, което им попадне пред муцунката. В тази статия ще ви подскажем за някои опасни предмети за дъвчене от кучета, как и защо те могат да им навредят и с какво да ги замените от някой зоомагазин, за да избегнете инциденти и ходене до ветеринарната клиника.

Бутилки за вода или кучешки кокал

Много от домашните кучета се забавляват като дъвчат бутилки с вода, но те не са безопасни за дъвчене, защото капачката на бутилката може да падне и кучето да я глътне. Освен това кучетата имат много здрава захапка и могат да разкъсат пластмасата, което ще доведе до остри и опасни парчета, които да порежат венците на кучето или да бъдат погълнати с по-сериозни поражения. Най-добре е да се запасите със завиден арсенал от играчки за кучета или любима храна за кучета, които да са ви винаги под ръка и да има вашия домашен любимец с какво да си играе.

храна за кучета

Топки за тенис или играчка за куче топка

Топките за тенис са много разпространени, достъпни и ги има навсякъде - на външен вид са в ярки цветове и като цяло изглеждат като перфектната играчка за вашето куче, но крият много рискове за безопасността му. Материала, скойто са покрити може да действа като шкурка и да увреди зъбния емайл на вашето куче и то да има нужда от специална дентална грижа след това, а ако бъде погълнат създава предпоставки за запушвания на червата. Топките за тенис имат цветно покрие от боя и химикали, които не определено са вредни за здравето на вашето куче, докато всички играчки за кучета във всеки един зоомагазин са специално създадени за тях от безвредни и меки материали.

Твърди предмети или играчка за куче кокал

Пред погледа на вашето куче непрекъснато се появяват много и различни твърди предмети, които то може да реши да сдъвче или още по-страшно - да реши, че са кучешка храна и да ги изяде. Дъвченето на много твърди предмети ще доведе до проблеми със зъбите като счупени или напукани зъби и разранени венци. Ако видите, че вашият домашен любимец си играе с опасни твърди предмети, разсейте го, поднесете му купичка за храна и вода или ако сте навън носете със себе си лакомства за кучета, за да му отвлечете вниманието.

Подготвени за разходка - играчки и лакомства за кучета

Постарайте се когато излизате на разходка в парка или из кварталните улички, преди това да дали на домашния си любимец си храна за кучета, за да не е гладно и да не реши да изяде всичко, което срещне по пътя си. В повечето случаи кучетата дори не го правят, защото са гладни, а за да си почешат венците и зъбите или просто защото им се играе с нешо - запасете се със завидно количество любими играчки и лакомства за кучета когато ше излизате. И разбира се не забравяйте да ми вземете преносима бутилка за вода, за да не пие от всяка срещната локва!

Публикация на: Мария Габриел